Lokaal9 Zijdelingse blik

Welkom op de tentoonstelling van schilderijen en tekeningen van de groep Lokaal9 in Wijkcentrum De Lommerd

Met meer dan twintig kunstwerken laten de amateurkunstenaars van Lokaal9 hun ‘zijdelingse blik’ op Arnhem zien. Die blik is een eigen kijk op de stad: wat je opvalt als je wandelt in de omgeving waar je woont of waar je voorbij gaat naar het werk of met de hond.

De diverse blikken zijn vastgelegd in schilderijen die samen een interessante route vormen door Arnhem. De bezoeker, wandelaar of fietser, wordt uitgenodigd om met nieuwe ogen naar de stad kijken en kennis te maken met verrassende gezichtspunten, ervaringen en verwonderingen.

Lijnen van gebouwen, glanzende ruiten, een gekantelde boot, een patroon van ramen met groeisels, peuken op straat, kleuren van bomen, een zijkant van een nieuwbouw-bruggetje, plekken waar mensen elkaar begluren, worden poëtische en betekenisvolle plaatsen in de stad.

Lokaal9 is een Arnhems kunstinitiatief onder leiding van Jan Meijering, kunstenaar uit Arnhem

Deelnemers aan de expositie zijn: Mariëlle Asselbergs, Reinier Brinkman, Anna Cohen Stuart, Kiki May Coster, Martine Derks, Han Doornebosch, Sylwia Falinska, Trudi Hendriks, Janine Lenting, Hans Marcelis, Ineke Mol, Yvonne Smeenk, Floor van Pelt en Mariel van der Bilt

De Lommerd Spijkerstraat 185A  Arnhem

ma-vr  9-17 uur, 30 september tot 10 november