Liedteksten schrijven

Een tekst maken die gezongen (of gerapt) kan worden, hoe doe je dat? Waar moet je rekening mee houden? Hoe belangrijk is rijm? Deze vragen komen allemaal aan de orde in deze vijf woensdagavonden. We doen ervaring op met beproefde strategieën om op ideeën te komen, vragen ons af wanneer er een refrein nodig is en wat daar dan in moet, spelen met klank en ritme en luisteren naar voorbeelden. Of er ook gezongen gaat worden? Het zou zo maar kunnen, maar het hoeft niet. Je hoeft geen zanger of componist te zijn om een goede liedtekst te kunnen schrijven.

Docent: Yke Schotanus

Wanneer: 30 november, 14 december, 19 januari, 1 en 15 februari

Waar: Rozet Arnhem, Kortestraat, lokaal 4.09

Prijs: €90,00

Inschrijven: stuur een e-mail met naam adres en telefoonnummer naar schotschrift.teksten@planet.nl

Voor deelname aan deze workshop isgeen bijzondere schrijfervaring of muzieksmaak nodig. Ik probeer iedereen in zijn eigen genre en op zijn eigen niveau verder te helpen.

Yke Schotanus is schrijfdocent, singer songwriter en onderzoeker. Hij schreef onder andere de schrijfboeken Song en liedteksten schrijven: van cabaret tot rock en Dichten doe je zo, artikelen over liedteksten voor De poëziekrant en een proefschrift over de manier waarop mensen liedteksten verwerken, en een workshop liedteksten schrijven voor schrijvenonline: https://schrijvenonline.org/nieuws/nu-te-lezen-alles-over-songwriting-en-poezie.