KUNSTMAKERIJ presenteert zich op Open Dag Rozet

Op 18 juni a.s. treedt KunstMakerij, de nieuwe vereniging van kunstdocenten in Arnhem, voor het eerst naar buiten tijdens de open dag in Rozet.
KunstMakerij bestaat uit enthousiaste en ervaren kunstenaars die actief zijn op alle vakgebieden van de beeldende kunst en literatuur. Zij geven onder andere les in schilderen, (strip)tekenen, beeldhouwen, keramiek, edelsmeden, digitale vormgeving en schrijven van onder andere verhalen, gedichten en columns.
Veel van hen waren tot dit jaar in dienst van Kunstbedrijf Arnhem en hebben nu hun lespraktijk als zelfstandige voortgezet. In KunstMakerij bundelen zij hun krachten en werken ze gemakkelijker samen, waardoor leuke dwarsverbanden kunnen ontstaan. Ook zorgen zij samen dat de kwaliteit van hun aanbod op peil blijft en versterken zij elkaar op het gebied van publiciteit.

Op de open dag laten docenten (van de verschillende disciplines) zien wat er in hun aanbod te beleven valt. Bezoekers kunnen meedoen aan een straatschildering, een pottenbakkersdraaischijf uitproberen, kijken hoe sieraden gemaakt worden, spreuken schrijven (op tegeltjes) en nog veel meer.
Er zijn presentaties uit de cursussen te zien en te horen.

De docenten geven informatie over de cursussen die zij in het nieuwe seizoen aanbieden.
De open dag is te bezoeken van 11.00 tot 15.00 uur.