Handgemaakt

HANDGEMAAKT , tentoonstelling in de Boderuimte van kunstbroedplaats De Transformatie in Arnhem.

Een KunstMakerij-initiatief van Esther, Anne-Marieke en Jan, docenten met een atelier in  De Transformatie.

Handen gemaakt van keramiek bij 

Vitamine K o.l.v. Esther de Jong

Bij deze klassieke opdracht met een twist, hebben verschillende cursisten van Vitamine K zich gewaagd aan het boetseren van een hand.

Dat is moeilijker dan het misschien lijkt, maar een heel goede en leerzame oefening. In vorige eeuwen bleef het vaak bij studies in terracotta of gips, wij gaan een stapje verder. De twist komt bij een toevoeging en voornamelijk bij de keuze van het glazuur, waardoor deze handen een eigentijds en eigenzinnig karakter krijgen.

Olieverfschilderijen gemaakt  bij de cursus

Introductie Olieverfschilderen o.l.v. Jan Meijering

Uitgedaagd door de 3D-eigenschappen van keramiek en kralen, onderzochten cursisten de ruimtelijke eigenschappen van de traditionele schildermaterialen doek en verf.

Wat kun je allemaal doen met een doek om het van verschillende kanten te kunnen bekijken?

Typisch voor olieverf is de sensitieve, ‘handgemaakte’ eigenschap van de verfhuid. Deze kan stevig aangezet worden om er een ruimtelijke eigenschap van te maken.

Met inspiratie uit de cursussen boetseren en edelsmeden kwamen de deelnemers in alle vrijheid tot heel persoonlijke resultaten.

Thema kralen gemaakt in

groepen Edelsmeden van Anne-Marieke Nooij

Na een bezoek aan 5000 jaar kralen in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en uitgebreide informatie zijn een aantal cursisten aan de slag gegaan.

Op fotoafdrukken is een impressie te zien van een aantal werkstukken met kralen en handgemaakte kralen. Veel werken hierbij zijn nog niet voltooid, er wordt nog volop aan gewerkt!