Expositie Lokaal9 De Lommerd Arnhem

Welkom op de opening van de Lokaal9-expositie ‘Binnenwerk’

Zaterdag 3 september 15:30 uur 

De Lommerd Spijkerstraat 185A  Arnhem

Te zien zijn zo’n twintig werken, van pasteuze olieverfschilderijen tot ragfijne inkttekeningen, gemaakt door de Arnhemse amateurkunstenaars van de groep Lokaal9. Deelnemers aan de expositie zijn: Reinier Brinkman, Anna Cohen Stuart, Martine Derks,Han Doornebosch, Sylwia Falinska, Trudi Hendriks, Janine Lenting, Hans Marcelis, Ineke Mol, Jan Provoost, Magda Rysiak, Yvonne Smeenk

Je kunt hen ontmoeten en in gesprek gaan over het werk.

In kunstbroedplaats De Transformatie komen de leden van de groep elke week samen om te tekenen en te schilderen. Ze krijgen daarbij les en begeleiding van kunstenaar-docent Jan Meijering. Het is een groep die zich vaak laat inspireren door de stad Arnhem en haar inwoners en ook op allerlei plekken in Arnhem heeft geëxposeerd. Zo heeft Lokaal9 meegedaan met de Sonsbeek 20-24 door te exposeren in Rozet en in stadstuin Kweekland. Dinsdagavond is het moment om elkaar te ontmoeten, te brainstormen, feedback te geven, hard te werken en het creatieve avontuur aan te gaan. 

In seizoen ‘21-‘22 gingen de blikken van de deelnemers naar binnen: tijd voor het eigen artistieke proces. Leidraad werden vragen als: Hoe werk ik graag? Met welk materiaal kom ik verder? Wat motiveert mij?  Wat zijn mijn thema’s? Dit is in een half jaar gedegen uitgewerkt in schilderijen, tekeningen én een beschilderd kastje.

Opvallend hierbij is de neiging tot ‘abstract’ werken: vanuit materie, maat, kleur, vorm, compositie. Verhaal en onderwerp spelen meer op de achtergrond maar duiken wel op in herkenbare motieven zoals een horizon, boom, vogel, een bus of een kaart. Al makende geeft de blik naar binnen weer een blik naar buiten met nieuwe gewaarwordingen, gedachten, mogelijkheden.

De expositie is tijdens kantooruren gratis tot 31 oktober 2022 te zien in de Lommerd.