Kunstgeschiedenis

donderdag 6 oktober, 13.30 uur Rozet Arnhem.

Lezing Gustav Klimt, Golden Boy in perspectief.
Naar aanleiding van de grote Klimt expositie in het Van Gogh Museum gaat deze lezing in op het werk van deze kunstenaar, die wegens zijn veelvuldige gebruik van bladgoud ook wel de Golden Boy wordt genoemd. In zijn oeuvre komt Klimt tot een bijzondere synthese tussen verschillende invloeden die soms tegengesteld lijken te zijn. Enkele jaren geleden was er in Den Haag een expositie die vooral de betekenis van het werk van Jan Toorop voor Klimt belichtte. De expositie die in Amsterdam te zien zal zijn, geeft een breder en meer omvattend beeld van het werk van de kunstenaar. In de lezing zal worden ingegaan op de ontwikkeling van zijn kunst, de inhoud en de stijl die ook vandaag nog zo veel mensen weet te raken. Deze lezing is bedoeld voor iedereen die zich interesseert voor de vroeg moderne kunst en laat zich uitstekend combineren met een bezoek aan de tentoonstelling in het Van Gogh Museum (7 oktober 2022 tot en met 8 januari 2023).

Cursus inleiding in de Westerse Kunstgeschiedenis van oudheid tot 1800:

Heb je interesse in kunstgeschiedenis? Met deze cursus kun je gedegen basis kennis opbouwen. De cursus is bedoeld voor wie een algemeen overzicht wil van de Westerse Kunstgeschiedenis. In 10 lessen wordt je in chronologische volgorde langs de westerse kunstgeschiedenis tot1800 geleid. We beginnen bij de klassieke oudheid en eindigen in de achttiende eeuw. Zowel schilderkunst als beeldhouwkunst en architectuur komen aan bod aan de hand van veel beeldmateriaal. Na afloop van deze cursus heb je de belangrijkste stijlen en periodes leren kennen, een goede basiskennis van de kunstgeschiedenis en heb je geleerd kunst te analyseren en te karakteristieken te benoemen.
Start op locatie Bibliotheek Wijchen 10 oktober 2022, 10 lessen
Prijs € 150,-.
Start op locatie Rozet Arnhem 13 oktober 2022, 10 lessen
Prijs € 150,-.
Aanmelden en informatie via arjan.moscoviter@gmail.com. U ontvangt een factuur per mail.

Cursus inleiding in de moderne kunst van 1800 tot heden

Vanaf ongeveer 1800 verandert de positie van de kunstenaar in de samenleving ingrijpend. Het lijkt soms of kunst daarna steeds vreemder en onbegrijpelijker wordt. Maar na het volgen van deze cursus zult u zien dat ook moderne kunst leuk en toegankelijk kan zijn en bovendien veel kan zeggen over de wereld waarin we leven. We volgen het spoor van Romantiek via Impressionisme naar Abstracte Kunst. Ook zullen we een kijkje nemen in wat nu actueel is in de kunst.

Start januari 2023, 10 lessen
Prijs € 150,-
Locatie
Rozet Arnhem
Aanmelden en informatie
via arjan.moscoviter@gmail.com. U ontvangt een factuur per mail.