Basiscursus keramiek

Deze cursus is voor beginners en gevorderden. Als beeldend materiaal is klei ideaal. Je kunst er een vaas mee maken, een sierplastiek en evengoed je emoties mee uitbeelden. Je kunt klei als materiaal laten zien maar ook glazuren of het oppervlak beschilderen. Deze veelzijdigheid zal ook in de cursus tot uiting komen. Bij beginnende cursisten behandelen we verscheidene technische mogelijkheden van het maken van een keramisch werkstuk. Bij keramiek is het bakproces heel belangrijk. het is steeds weer spannend of het werkstuk zo uit de oven komt zoals men het zich had voorgesteld. Indien je al langer met klei gewerkt hebt stel je vanzelf hogere eisen aan jezelf en ontdek je steeds nieuwe mogelijkheden. Een idee omzetten in klei blijft een uitdaging. Er zijn elke keer wel weer technische probleempjes op te lossen. Ook de afwerking met glazuur blijft spannend. Je merkt al gauw dat hoe meer je leert over kleien, hoe meer mogelijkheden je ontdekt. Indien je zelf of samen een thema kiest en uitdiept zal je zien dat je fantasie geprikkeld wordt. Gesprekken met de docent en met mede cursisten helpen je eigen werkstuk kritisch te bekijken. Door de individuele begeleiding is er ruimte om jezelf en eigen tempo verder te ontwikkelen in het keramisch vak. Bij deze cursus is het ook mogelijk om te werken met porselein.

Praktische en financiële informatie:

  • Het is ook mogelijk om een jaarcursus van 30 lessen te volgen, hierbij krijgt u een korting van 5% op de jaarprijs (€ 570,-). Korting is alleen geldig bij inschrijving 14 dagen vóór aanvang cursus. Bij aanmelding geldt de volgorde van inschrijving en betaling van € 50,- inschrijfgeld (deze wordt verrekend met het jaarbedrag).
  • Bij de cursussen zijn de materialen en stookkosten niet inbegrepen.
  • Het is mogelijk 2 proeflessen te volgen. Proeflessen zijn alleen mogelijk indien er plaats is. De kosten zijn € 45,- inclusief materiaal en btw.
  • Instromen is in overleg met de docent het hele cursusjaar mogelijk.

Dinsdagochtend: 9.30 – 12.00 uur  Aantal lessen: 15
Start: 7 september 2021

Dinsdagavond: 19.30 – 22.00 uur  Aantal lessen: 15
Start: 7 september 2021

Prijs: € 290,- Dit is exclusief materiaal en stookkosten. (de GelrePas is geldig)
Locatie: Rozet

Heb je nog een vraag over de cursus of wil je inschrijven? Stuur een mail naar Thijlbert.

Terug naar Keramiek
Lees meer over Thijlbert Manche