Modelboetseren bij Vitamine K

De nieuwe data voor de korte cursus modelboetseren najaar 2023 zijn bekend!

29 septemer, 13 en 27 oktober, 10 en 24 november

Op vrijdagavond van 19.00 tot 21.30 kan je bij Esther de Jong in haar atelier komen boetseren met model. Deze korte cursus kost € 175,00 inclusief model en klei.

Locatie Van Oldenbarneveldtstraat 90 Arnhem

Schrijf je in via info@dejonginbeeld.nl

KunstMakerij is aanwezig op het Startfestival van Rozet op 9 september 2023.

13 – 16 uur Rozet Centrum Kortestraat 16 Arnhem

Je kunt kennismaken met de docenten van KunstMakerij. In het edelsmeed- en keramieklokaal op de derde etage zijn cursisten aan het werk.

Marijke Foncke geeft twee mini-workshops schrijven: Doe-het-zelf ELF en Instant verhaal tussen 14.00 en 15.30 uur.

Van harte welkom

Er is nog meer te beleven op het Startfestival, zie site Rozet: https://rozet.nl/agenda/7185/rozet-startfestival-9-september/

Expositie Lokaal9 De Lommerd Arnhem

Welkom op de opening van de Lokaal9-expositie ‘Binnenwerk’

Zaterdag 3 september 15:30 uur 

De Lommerd Spijkerstraat 185A  Arnhem

Te zien zijn zo’n twintig werken, van pasteuze olieverfschilderijen tot ragfijne inkttekeningen, gemaakt door de Arnhemse amateurkunstenaars van de groep Lokaal9. Deelnemers aan de expositie zijn: Reinier Brinkman, Anna Cohen Stuart, Martine Derks,Han Doornebosch, Sylwia Falinska, Trudi Hendriks, Janine Lenting, Hans Marcelis, Ineke Mol, Jan Provoost, Magda Rysiak, Yvonne Smeenk

Je kunt hen ontmoeten en in gesprek gaan over het werk.

In kunstbroedplaats De Transformatie komen de leden van de groep elke week samen om te tekenen en te schilderen. Ze krijgen daarbij les en begeleiding van kunstenaar-docent Jan Meijering. Het is een groep die zich vaak laat inspireren door de stad Arnhem en haar inwoners en ook op allerlei plekken in Arnhem heeft geëxposeerd. Zo heeft Lokaal9 meegedaan met de Sonsbeek 20-24 door te exposeren in Rozet en in stadstuin Kweekland. Dinsdagavond is het moment om elkaar te ontmoeten, te brainstormen, feedback te geven, hard te werken en het creatieve avontuur aan te gaan. 

In seizoen ‘21-‘22 gingen de blikken van de deelnemers naar binnen: tijd voor het eigen artistieke proces. Leidraad werden vragen als: Hoe werk ik graag? Met welk materiaal kom ik verder? Wat motiveert mij?  Wat zijn mijn thema’s? Dit is in een half jaar gedegen uitgewerkt in schilderijen, tekeningen én een beschilderd kastje.

Opvallend hierbij is de neiging tot ‘abstract’ werken: vanuit materie, maat, kleur, vorm, compositie. Verhaal en onderwerp spelen meer op de achtergrond maar duiken wel op in herkenbare motieven zoals een horizon, boom, vogel, een bus of een kaart. Al makende geeft de blik naar binnen weer een blik naar buiten met nieuwe gewaarwordingen, gedachten, mogelijkheden.

De expositie is tijdens kantooruren gratis tot 31 oktober 2022 te zien in de Lommerd.

Expositie KunstMakerij

Van 12 to 24 september is er in Rozet een expositie te zien van cursisten van KunstMakerij.

Dagelijks geopend langs de grote trap tot de derde verdieping in Rozet centrum Arnhem, Kortestraat 16

Te zien: Schilderijen, teksten, keramiek, tekeningen, en foto’s. Verder een presentatie van diverse werkstukken van de cursussen edelsmeden.

Lokaal9 in Stadstuin Kweekland

Welkom bij de opening van:
Verborgen Verhalen van Lokaal9 in Kweekland
Zaterdag 10 juli 16 uur
Dalweg 80 Arnhem
De amateurkunstenaars van Lokaal9 lieten zich inspireren door de thema’s van de beeldententoonstelling Sonsbeek 20-24. Ze gingen in hun archieven en hun geheugen op zoek naar ‘verborgen verhalen’.
Meer of minder verscholen tussen de bloemen, groenten en bomen van Stadstuin Kweekland staan twintig kunstwerken opgesteld. Die vertellen de verhalen van zeven onbekende Arnhemse schilders: Anna Cohen Stuart, Han Doornebosch, Hans Marcelis, Jan Provoost, Janine Lenting, Magda Rysiak en Yvonne Smeenk. Meet the artists tussen 16 en 17 uur. Speech kunstenaar/docent Jan Meijering en bubbels om 16.00 uur.
De expositie is in juli en augustus te bezoeken ma-vr 9-17 uur en op afspraak: ja.meijering@tele2.nl

Expositie cursisten in Rozet

Vanaf 20 mei tot in september 2019 te zien in Rozet: werk van cursisten uit verschillende disciplines van de KunstMakerij. Op de derde etage zijn in de vitrines aan de oneven kant beeldhouwwerken, sieraden en teksten te bewonderen.

Deelnemende docenten zijn: Anne-Marieke Nooij (edelsmeden), Liesbeth Crooijmans (beeldhouwen) en Marijke Foncke (schrijven).

De KunstMakerij is een vereniging van enthousiaste en ervaren docenten beeldende kunst en schrijven. Zij geven, naast de genoemde vakgebieden, ook les in o.a. schilderen, tekenen, keramiek, fotografie en digitale vormgeving. Een van de doelen van de KunstMakerij is om cursisten een podium te bieden voor het werk dat zij in de lessen maken en daardoor te laten zien hoe leuk een creatieve cursus kan zijn en welke mooie resultaten dat oplevert.

Dus kom kijken op de 3e etage! Wil je meer informatie over onze activiteiten, kijk dan op www.kunstmakerij.nl.

expo 18

Zaterdag 24 en Zondag 25 maart is er een expositie van een groep van 18 mensen die beelden  gemaakt hebben  bij  cursussen beeldhouwen/boetseren. BOKA  Oude Kraan 20 Arnhem.

Zaterdag 24 van 13.00-1700 uur en zondag 25 van 11.00-17.00 uur              WELKOM!