Nieuw in 2021: columns en creatief schrijven

Alle data zijn onder voorbehoud in verband met de coronamaatregelen. Heb je interesse? Stuur de docent een mail, dan houdt die je op de hoogte.

Columnklas start 26 januari 2021
Geef kort en krachtig je mening over wat er om je heen gebeurt. Een boeiende column is het liefst een tikkeltje tegendraads en speels, met een verrassende clou. Maar hoe doe je dat? De cursus biedt praktische opdrachten om verschillende invalshoeken te oefenen. Ook krijg je een publiek: mensen om je columns mee uit te wisselen en te bespreken. In 8 lessen leer je door middel van korte, snelle oefeningen meer over elementen als waarneming, opbouw en stijl en verken je de methodes van verschillende columnisten.

Creatief schrijven begint 10 maart 2021

Deze cursus is voor iedereen die meer wil doen met creatief schrijven, of je nu al langer schrijft of net begint. Aan bod komen verschillende genres zoals korte verhalen, gedichten en columns. Elke les begint met een warming-up in de vorm van een korte schrijfopdracht, waardoor je traint in het snel bedenken en op papier zetten van een idee. Je krijgt elke week een kleine opdracht om thuis uit te werken. Die bespreken we de volgende les en daarmee leer je op welke punten je allemaal feedback kunt geven (dus ook aan jezelf). Ook kijken we naar het schrijfproces: wat kom je tegen, wat helpt of blokkeert je? Doel is (meer) plezier in het schrijven en een beter inzicht in je sterke kanten als schrijver. De precieze inhoud is mede afhankelijk van de deelnemers: wat zijn jouw wensen en doelen?

Iets voor jou? Meld je aan via marijke.foncke@antenna.nl. Meer informatie op www.fonckeschrijfwerk.nl

ZOMERWORKSHOPS 2020

Workshop ‘Mijn reisverhaal’

Niet op vakantie dit jaar? Ga op reis in je geheugen!

Misschien heb je stapels aantekeningen en foto’s bewaard om daar ooit een mooi verhaal van te maken. Of wil je over je reizen schrijven vanuit je geheugen. Maar hoe doe je dat? Wat maakt jouw reisverhaal ook voor anderen interessant?
Deze praktische tweedelige workshop helpt je daarbij!
Leer door middel van korte, inspirerende oefeningen om jouw ervaringen levendig en boeiend op te schrijven, bijvoorbeeld door gebruik van je zintuigen en een actieve stijl.
Een week later verdiepen we ons verder in de opbouw van een goed reisverhaal en bekijken we samen de teksten die je thuis hebt gemaakt.

Docente is Marijke Foncke, schrijfster met veel ervaring in lesgeven en schrijven over reizen en aangesloten bij KunstMakerij (www.kunstmakerij.nl).
Kijk ook op www.fonckeschrijfwerk.nl.

Voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar.
Tijd: dinsdag 28 juli en 4 augustus 2020, 14.00-17.00 uur.
Locatie: Rozet Arnhem (in de lokalen is voldoende ruimte om afstand te houden).
Prijs: EUR 49,00. De GelrePas is geldig.

Aanmelden en informatie: mail naar marijke.foncke@antenna.nl.

Workshop ‘Zomergedichten’
Blijf je thuis deze zomer? Kom eens gedichten schrijven!
Met poëzie kun je de indrukken, beelden en gedachten in je hoofd overbrengen aan anderen.
Je leert door korte inspirerende opdrachten om je zintuigen beter te gebruiken en hoe je technieken zoals klank, rijm en ritme kunt inzetten.

Er zijn twee bijeenkomsten van 3 uur. In de tijd daartussen schrijf je zelf een gedicht, dat we daarna samen bespreken. Daardoor zie je hoe met je met eenvoudige ingrepen een tekst kunt verbeteren en nog aansprekender maken.

Voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar.
Tijd: woensdag 5 en 12 augustus, 14.00-17.00 uur.
Locatie: Rozet Arnhem (in de lokalen is voldoende ruimte om afstand te houden).
Prijs: EUR 49,00. De GelrePas is geldig.
Aanmelden en informatie: mail naar marijke.foncke@antenna.nl